آشنایی با انواع سبکهای طراحی در اجرای نمای ساختمان یکی از مهمترین مراحل طراحی است، چرا که شما با تسلط بر این سبکها میتوانید خواسته کارفرما را به خوبی درک کرده و بهترین طرح را ارائه دهید. البته در طراحی نباید از توجه به نکات مهم اجرایی غافل شویم.
برای آشنایی بیشتر با این سبکها خوب است بدانید که هر یک از سبکهای طراحی نمای ساختمان، ویژگیهای مخصوص به خود را دارند، برای مثال در طرح نمای ساختمان رومی یا کلاسیک عموما از متریالهای سنگی استفاده میشود و به همین دلیل است که از شکوه و جلال بیشتری به نسبت دیگر نماهای ساختمانی برخوردارند.
در ادامه به بررسی ویژگیهای انواع این سبکها بیشتر میپردازیم.
۱) طراحی نما به سبک کلاسیک
یکی از نماهایی که امروزه نظرات بسیاری را به سمت خود جلب کرده است، طراحی به سبک کلاسیک است. از مهمترین ویژگیهای این سبک میتوان به استفاده از ریزه کاریها، جزئیات و المانهای متعدد مثل ستونهای بلند، پیش آمدگیها، سردرهای با شکوه، قرنیزها و قوسهای گرد و عریض اشاره کرد.
برای مثال نما رومی یکی از چندین طرح قابل اجرا در این سبک است که اکثر ویژگیهای ذکر شده در بالا را دارد.
خوب است به این نکته نیز اشاره کنیم که برای اجرای نمای کلاسیک یا نمای رومی عموما از متریالی مثل سنگ استفاده میشود تا بتوان شکوه و زیبایی خاص این سبک نما را به هر بینندهای القا کرد.
یکی از بهترین سنگها برای اجرای نما کلاسیک، سنگ تراورتن است، چرا که با توجه به کیفیت بالا و تخلخل مناسب این سنگ، بعد از شاسی کشی ساختمان به راحتی با ملات پشتش درگیری مناسبی ایجاد کرده و در هر آب و هوایی از خود مقاومت خوبی نشان میدهد.
با این که سنگها جذابیت ظاهری، مقاومت و استحکام بالایی دارند، اما هزینههای بالای تهیه و اجرای این متریال افراد زیادی را از استفاده آن منصرف میکند. پس راه حل چیست؟ افرادی که تمایل به اجرای این سبک با هزینه کمتر دارند، چه باید بکنند؟!
در پاسخ باید بگوییم که سیمان یکی از بهترین متریالهایی است که با هزینه مقرون به صرفهتر امکان استفاده به جای سنگ را در این سبک دارد. سیمان متریالی منعطف بوده که میتوان آن را در طرحها و رنگهای مختلفی اجرا کرد.
۲) طراحی نما به سبک مدرن
از جمله سبکهای پرکاربرد که امروزه در بین قشر جوان جامعه بسیار پرطرفدار بوده و در قالب طرحهای ساده و طرحهای پیچیده و با جزئیات زیاد نیز اجرا میشود، سبک مدرن است.
طراحی نما به سبک مدرن در عین سادگی بسیار کاربردی بوده و در آن میتوان از تکنولوژیهای به روز دنیا مثل متریالهای جدید یا نور پردازیهای خاص استفاده کرد.
همچنین در این سبک از طراحی نما برعکس سبک کلاسیک، از سادگی پیروی کرده و از المانهای زیادی استفاده نمیکنیم.
یکی دیگر از جذابیتهای این نما در این است که میتوان از متریالهای متنوعی برای اجرای این سبک استفاده کرد تا نماهای مختلفی مثل نمای شیشه ای ، نمای کامپوزیت ، نمای آجری یا نمای چوبی داشته باشیم.
۳) طراحی نما به سبک مینیمال
اگر شما طرفدار سبک کلاسیک هستید ولی دل به سبک مدرن نیز باختهاید اصلا نگران نباشید. سبک مینیمال یکی از سبکهایی است که هم ویژگیها و خصوصیات سبک مدرن را دارد، هم ویژگیها و خصوصیات سبک کلاسیک را، که همین امر موجب شده تا این سبک محبوبیت زیادی پیدا کند.
یکی از خصوصیات مهم در طراحی سبک مینیمال، استفاده از خطوط مستقیم و منحنی در آن است که یادآور سبک کلاسیک بوده اما به طوری که از ریزه کاریها و تزئینات متعدد همانند سبک کلاسیک جلوگیری شود.
معمولا طراحی این سبک تک رنگ و غالبا به رنگ سفید بوده و میتوان از ترکیب چند متریال مثل آجر، چوب، سنگ و سیمان برای اجرای آن استفاده کرد.