مهندسی و قوانین تخریب

مهندسی و قوانین تخریب

برای درک کامل مهندسی تخریب و قوانین تخریب ساختمان، ابتدا باید به عملیات مقدماتی قبل از تخریب اهمیت داد. یعنی قبل از گرفتن مجوز برای تخریب، باید روند بررسی‌های لازم توسط مهندس پروژه صورت گیرد. شرایط کف‌ بنا و دیوار‌ها، اسکلت یا بدنه ساختمان، میزان پایداری و دوام ساختمان باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. این حساسیت به این دلیل است که بدون هماهنگی، ساختمان، تخریب نشود چون تخریب غیراصولی امکان خطر جانی برای کارگران و ساختمان‌های اطراف دارد.

تخریب به معنای خراب کردن تمام یا جزئی از ساختمان یا سازه برای انجام مراحل عملیاتی است. از دلایل این کار می‌توان به پیر شدن سازه و نا امن بودن آن جهت ایجاد کسب و کار جدید یا زندگی اشاره کرد و برای ایجاد ساختمانی جدید نیاز است که ساختمان قبلی به طور کامل از بین برود. برای این کار ابتدا باید مجوزات لازم اخذ گردد و تمامی انشعابات اعم از گاز، آب و برق موقتا قطع شود. سپس بررسی موارد ساختمان و ایمنی آن‌ها انجام گیرد. حال دانستن این‌که عملیات تخریب ساختمان باید از کجا شروع شود و در مورد چه سازه‌هایی انجام می‌شود مسئله‌ای بسیار مهم است. پیش از شروع تخریب باید فرایند نقشه کشی برای تخریب ساختمان قبلی و بنای ساختمان جدید ترسیم شود.

در بعضی موارد مطابق با مهندسی تخریب و قوانین تخریب ساختمان، تصمیم بر این است که با مواد منفجره، عملیات صورت گیرد. اما باید این کار با اخذ مجوز‌های مربوط به قوانین نظام مهندسی و از فاصله‌ای بسیار دور نسبت به منطقه مسکونی انجام شود. بنابراین لازم است متخصص پیمانکار از مفاد قانون تخریب ساختمان اطلاعات جامعی داشته باشد. دانستن اطلاعاتی از قبیل قانون عملیات تخریب ساختمان، مراحل شروع پروژه، نکات ایمنی و روش‌های مختلف ضروری است. در ادامه توضیحات کامل پیرامون این مراحل را شرح می‌دهیم.

نکات ایمنی تخریب ساختمان

رعایت نکات ایمنی تخریب ساختمان، مهم‌ترین مرحله یک پروژه است. ساختمان‌های قابل تخریب ساختمان‌هایی هستند که یا کلنگی‌اند و یا در دسته فرسوده قرار می‌گیرند. حال سوال مهمی مطرح می‌شود که از کجا بدانیم ساختمان ‌ما جزو کدام دسته است؟ ساختمان‌هایی که عمرشان بیش از بیست سال می‌باشد، جزو ساختمان‌های کلنگی هستند. البته شرط دیگری نیز در ساختمان‌های کلنگی مهم است و آن پی و زیربنای ساختمان است. اگر ساختمان پی استانداردی نداشته باشد هم کلنگی محسوب می‌شود. ساختمان های فرسوده، به ساختمان‌هایی می‌گویند که در اثر باران، برف، آتش سوزی، زلزله و غیره فرسوده شده‌ باشند و امکان بازسازی برای آن‌ها وجود نداشته‌ باشد. حال برای تخریب ساختمان به ابزارهایی که در هر روش تخریب ذکر شد نیاز است.

در تخریب ساختمان‌ها علی‌الخصوص ساختمان‌های فرسوده، احتیاط و ایمنی در کار حرف اول را می‌زند. امروزه با پیشرفت در عصر جدید و ساخت‌‌ ساز‌های مدرن، استفاده از نکات ایمنی تخریب ساختمان‌ها و سازه‌ها امری لازم و ضروری است. یک شرکت معتبر هنگام تخریب اصولی و ایمنی ساختمان فرسوده، با رعایت روش‌های استاندارد باید احتمال رخداد حوادث را به صفر برساند.

نکات ایمنی لازم و مهم

برای تخریب ساختمان، رعایت نکات ایمنی خیلی مهم است. رعایت نکات ایمنی تخریب ساختمان، برای حفظ جان و سلامتی کارگران و هم‌چنین حفظ ساختمان‌های مجاور بسیار مهم و حیاتی است. رعایت این نکات به صورت صحیح و استاندارد باید انجام شود تا در ساخت بنای جدید از همان ابتدای کار، موفق عمل کنید. جهت آگاهی از موارد ایمنی، برخی از این نکات را برایتان توضیح می‌دهیم:

  • از وسایل ایمنی آتش نشانی مثل کمربند، عینک، دستکش، کلاه، کفش ایمنی و لباس کار به همراه کپسول آتش‌نشانی برای کارگران در حال کار استفاده کنید.
  • حمل و نقل نخاله‌های ساختمانی به شیوه صحیح و استاندارد باید انجام گیرد.
  • در نظر داشتن حریم و حصار اطراف محوطه انجام کار به صورت موقت ضروری است.
  • قرار دادن سرپوش‌ها و موانع بتنی یا پلیتی و یا سیم برای محافظت از جان افرادی که در پیاده‌رو‌ها در حال عبور هستند نیز از نکات ایمنی مهم است.
  • تابلو خطر برای حفظ سلامتی افراد در چند ناحیه مختلف از محل پروژه نصب شود.
  • به علاوه تابلو عذر خواهی از همسایه‌ها برای مزاحمت‌های احتمالی و آلودگی‌های صوتی منطقه مسکونی نصب شود.
  • نصب تابلو شناسنامه ساختمان در حال ساخت الزامی است.
  • چاه‌های فرسوده موجود در ساختمان‌های قدیمی بعد از تخریب‌ بنا باید حداقل تا یک متر از آهک پر شود.
  • مصالح ساختمان باید در ابتدای کار از هم تفکیک شوند.

روش‌های تخریب ساختمان‌های فرسوده

اگر قصد تخریب ساختمان خود را دارید، جمع آوری اطلاعاتی دقیق و آگاهی کامل راجع به چگونگی تخریب ساختمان، مسئله‌ای حائز اهمیت است. روش‌های تخریب ساختمان‌های فرسوده و به کارگیری آن‌ها یک امر کاملا تخصصی است. علت اهمیت این موضوع به خاطر تاثیر عملیات تخریب بر امنیت مردم شهر و آلودگی صوتی و آلودگی هوا می‌باشد. تخریب نادرست و غیر ایمن ساختمان موجب خسارت‌های مالی و جانی می‌شود. به همین دلیل دانستن اطلاعاتی در این حیطه به شما کمک می‌کند که راحت‌تر و با خاطری آسوده به کمک مهندسان متخصص، دست به اقدام تخریب استاندارد ساختمان بزنید.

تخریب ساختمان اغلب با هدف بازسازی، تغییر بنای قبلی و یا ساخت سازه‌ای لوکس انجام می‌شود. اکثر کسانی که قصد تخریب ساختمان خود و احداث ساختمان جدید را دارند، باید بدانند به صرفه ترین روش تخریب کدام است.

روش‌های تخریب ساختمان‌های فرسوده متفاوت است. این روش‌ها با توجه به نوع سازه از جمله، ساختمان‌های کلنگی که فاقد فونداسیون استاندارد هستند یا ساختمان‌های فرسوده که در اثر عدم رعایت استاندارد هنگام ساخت بنا باید تخریب شوند انتخاب می‌شوند.

روش‌های تخریب ساختمان‌های فرسوده به ۳ گروه مکانیکی، دستی و انفجاری تقسیم‌بندی می‌گردد:

روش دستی: روش دستی مخصوص تخریب خانه‌های کوچک است و این کار توسط نیروی انسانی انجام می‌گیرد. در این روش به ابزارهایی مثل بیل، کلنگ، پتک، دریل، ضربه‌زن برقی، دستگاه برش آهن‌آلات با گاز اکسیژن، طناب و… نیاز است.

روش مکانیکی: روش مکانیکی یکی از قدیمی‌ترین روش‌های تخریب است که در این روش از ماشین آلاتی مثل بیل مکانیکی و لودر و ابزارآلاتی چون دستگاه چکش هیدرولیکی متصل به بیل‌های مکانیکی، پیکور، چکش بادی تخریب و… استفاده می‌شود.

روش انفجاری: روش انفجاری و سریع، بیشتر مخصوص ساختمان‌های غول آسا، پل‌ها و سوله‌ها است. در این روش ابتدا باید پیش‌بینی روش و شدت انفجار توسط کارشناسان و متخصصان صورت گیرد. سپس مواد منفجره که عموما دینامیت است به قسمت‌های مختلف ساختمان وصل و به فروپاشی آن اقدام شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا